Dubrovački zimski festival u kulturnim ustanovama – pregled tjedna
12.12.2017 u 09:12   

Dubrovački zimski festival u kulturnim ustanovama – pregled tjedna

U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, osim brojnih glazbenih i zabavnih programa pregršt je i onih kulturnih. Ovog tjedna bit će organizirana razna događanja u kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika, koja su počela jučer otvorenjem izložbe „Domi sum“ autora Jadranke Sulić Šprem, Ane Kuzman i Frane Čizmića u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

Danas, dan uoči Sv. Lucije, Folklorni ansambl Linđo održat će tradicionalni humanitarni koncert „Dar od srca“ za Udrugu slijepih Dubrovačko-neretvanske županije u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati.           

Pretpremijera novog nastavka filma Ratovi Zvijezda, koji je dijelom sniman i u Dubrovniku, prikazat će se u srijedu, 13. prosinca u 19 sati u kinima Sloboda (3D) i Visia (2D).

Među prosinačkim događanjima, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik posebno se ističe otvorenje velike međunarodne izložbe fotografija Ahmeta Ertuga koje će se održati 14. prosinca u 19 sati. Ahmet Ertuğ jedan je od najuglednijih suvremenih fotografa koji će ovom izložbom pružiti novu perspektivu stare gradske jezgre, interijera i eksterijera poznatih dubrovačkih građevina, kao i skrivenih kutaka stare gradske jezgre uz fotografije iz njegovog ciklusa interijera najpoznatijih građevina.

Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje Jelene Obradović Mojaš pod nazivom ‘Čestito tebi sveđ bio, ovi dan slavan i mio!’ – dubrovački kolendarski kalendar u četvrtak, 14. prosinca, u 19 sati u Znanstvenoj knjižnici.

Iste večeri, s početkom u 20 sati, u suradnji s Rotary klubom Dubrovnik, tradicionalni humanitarni koncert u Katedrali održat će Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Tarduea, uz klarinetisticu Mariju Pavlović, sopranisticu Saru Žuvela te klape Kaše i Subrenum.

Kao kruna godine u kojoj se obilježava 450. godina smrti Marina Držića, u petak, 15. prosinca dva su događanja posvećena dum Marinu. U Domu Marina Držića u 18 sati bit će predstavljen  strip Novela od Stanca, Dubravka Kastrapelija, a uz autora će u predstavljanju sudjelovati ravnatelj Doma Nikša Matić te povjesničarka umjetnosti Anita Ruso. Istog dana, Kazalište Marina Držića donosi prvu modernu dramsku praizvedbu Pjerina, u režiji Ozrena Prohića. Premijera je na repertoaru u petak, a prva reprizna izvedba u subotu, obje s početkom u 20 sati.

Dubrovački zimski festival od ove godine ima i svoju mobilnu aplikaciju Dubrovnik Winter festival App koja je dostupna za preuzimanje za Androide putem poveznice http://bit.ly/2zHQLLC te na http://apple.co/2j3CoOy za iOS uređaje. Aplikacija omogućuje jednostavan pristup svim informacijama o festivalskim programima koja uključuju brojna događanja za gotovo sve uzraste na više lokacija u Gradu i okolici.  

Pratite nas

Kontaktirajte nas