OTVOREN 5. DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL - GRAŠO ODUŠEVIO PREPUNI STRADUN
02.12.2018 u 11:12   

OTVOREN 5. DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL - GRAŠO ODUŠEVIO PREPUNI STRADUN

Najljepša ulica na svijetu, Stradun, zasjala je sinoć u blagdanskom ruhu, upaljena je prva adventska svijeća, a uz koncert Petra Graša započeo je i glazbeni program petog Dubrovačkog zimskog festivala.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković pozdravio je brojne okupljene Dubrovčane i službeno otvorio festival, poželivši svima prekrasan prosinac u gradu, uz izvrstan program 5. Dubrovačkog zimskog festivala. Prepuni Stradun s oduševljenjem je dočekao početak zimskih festi, s radošću je pratio veselog zlatnog Meda - festivalsku maskotu i zapjevao prvo s Dječjim zborom Dubrovnik prigodnu pjesmu Dubrovnik se kiti Paole Dražić Zekić, a potom i Zatonsku kolendu.

Sinoćnji nastup bio je samo jedan u nizu prosinačkih koncerata Dječjeg zbora "Dubrovnik", polaznika radionice "Kolende i božićne pjesme" Matice Hrvatske u Dubrovniku te Dramske i glazbene radionice Doma Marina Držića koje vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić. Koncert jednog od najomiljenijih hrvatskih pjevača Petra Graša, za početak glavnog zimskog glazbenog programa ostvaren je u suradnji sa Star produkcijom, a prepunim Stradunom odzvanjali su veliki hitovi popularnog izvođača.

Među dječjim ovogodišnjim programima ističe se Stanica Sjeverni pol u Luži koja će biti otvorena danas, 2. prosinca u 15 sati uz vilenjački party i radionice malih kreativaca za koje su zaduženi Le Petit Festival du Theatre & Plesni studio Lazareti. Stanica Sjeverni pol bit će otvorena za najmlađe posjetitelje do kraja zimskih praznika svakodnevno od 16 do 19 sati, a obiteljski programi se nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstavu Svetog Nikole, Plesni kolaž, Božićnu čaroliju vrtića, Magic winter dance i Pepeljugu, ali i zaploviti u prošlost pomoću vremeplova najljepših božićnih filmova svih vremena.

Večeras, 2. prosinca Klapa Ragusa zapjevat će za Dubrovčane od 21 sat na Gundulićevoj poljani, a u isto će vrijeme na Brsaljama nastupiti Maja Grgić, Igor Vlahušić i Željko Barač.

Za trajanja festivala od 17:00 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu Libertasovi autobusi će voziti besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35). Tijekom zimskog festivala prometovat će i besplatni XMAS BUS  na relaciji A. Kolodvor - Grawe - Pile - Vojnović - P. Lapad, te P. Lapad - Vojnović - Pile - A. Kolodvor.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika te mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika.

 

 

Otvaranje 5. Dubrovačkog zimskog festivala & Petar Grašo

Pratite nas

Kontaktirajte nas