Spektakularni Dubrovački božićni koncert u Valamaru
15.11.2018 u 10:11   

Spektakularni Dubrovački božićni koncert u Valamaru

Dubrovnik se i ove zime pretvara u čarobno mjesto ukrašeno tisućama lampica, ispunjeno blagdanskim duhom i raspoloženjem,  pjesmom i veseljem. Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre u suradnji s kulturnim ustanovama i javnim poduzećima pripremili su šaroliki kulturni, zabavni, gastronomski i glazbeni program za sve uzraste i posjetitelje. Posebno blagdansko raspoloženje i pravu glazbenu čaroliju na petom Dubrovačkom zimskom festivalu pružit će Dubrovački simfonijski orkestar koji će s vrhunskim gostima izvesti Dubrovački božićni koncert u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik u subotu, 22. prosinca s početkom u 20 sati.

Dubrovčani su se već prošle godine upoznali s Marcom Tardueom, uglednim američkim dirigentom talijansko-francuskih korijena koji je od listopada glavni dirigent u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, a tijekom karijere dodijeljene su mu brojne prestižne nagrade kao što su ‘Swiss Prize’ u Genevi, ‘Medalha de Mérito Cultural’ od strane portugalskog ministarstva kulture te titula ‘Chevalier des Arts et Lettres’ od francuske vlade za izvanredna umjetnička postignuća. Maestro Tardue će ravnati i ovogodišnjim Dubrovačkim božićnim koncertom koji će donijeti najljepši izbor prigodne božićne i popularne glazbe, opernih arija, ali i klapsku pjesmu.

Dubrovačkom simfonijskom orkestru u najljepšoj božićnoj glazbenoj priči pridružit će se vodeći hrvatski tenor Domagoj Dorotić, istaknuta hrvatska sopranistica Martina Zadro i mlada sopranistica Sara Žuvela. Također, nastupit će nagrađivana dubrovačka jazz pjevačica Maja Grgić, sjajni Vedran Ljubenko i Doris Kosović te klapa Kaše i ženska klapa FA Linđo.

Program koji orkestar i izvođači priređuju za publiku ranolik je i bogat, a neka od djela koja će dubrovačka publika tom prilikom čuti su Ave Maria, White Christmas, Santa Baby, Božić u Gradu, Kolenda iz Rijeke dubrovačke, Bijeli Božić te brojne tradicionalne božićne pjesme.

Ulaznice su u prodaji od 26. studenoga u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica - Revelin) od 9 do 14 sati, a broj telefona za informacije i rezervacije je 020/417 110. Također, ulaznice su dostupne i u online prodaji putem servisa ulaznice hr

Pratite nas

Kontaktirajte nas